søndag 24. august 2014

Waaler vant på Ringerike

Det var to forskjellige Waaler som vant da Fossekallen arrangerte andre dag av sitt preo-arrangement. Martin AarholtWaaler var best i søndagens konkurranse og Lars Jakob vant sammenlagt.

Starten på dagens løype gikk fra der hvor vi avsluttet gårsdagens, men det ble en litt annen terrengtype enn i går- I dag var det større åpne områder oppover i skrålia og da det bare var enskjermsposter ble det mye mer kartlesing. Det ble også mye mindre bomming av deltakerne.

den som behersket dette best var som sagt Martin Aarholt Waaler som bare hadde en bom på de 17 postene. Men han ble sterkt presset av vår polske gjest Marcin Hoffmann som bare var sjy sekunder bak på tidspost. deretter fulgte fem deltakere med to feil og her var Lars Jakob Waaler raskest av disse.-

10. Søren Darell, 13/74

I A-klassen vant Gerd Yttervik med 11 poeng foran Gro Kristin Haug på samme poengsum.

Sammenlagt var det fire deltakere i Eliteklassen som oppnådde 27 poeng etter to dager. Sekundstriden avgjorde Lars Jakob Waaler med 87 sekunder foran Odd Håkensen med 106 sekunder. Deretter fulgte Odd Bjørn Wiik med 134 sekunder, bare et sekund foran Jan Erik Haug.

I A-klassen ble det 20 poeng både på Gro Kristin Haug og Liv Horntvedt, men Gro hadde færrest sekunder.

lørdag 23. august 2014

Odd Wiik til topps i Fossekallen

Det ble en litt overraskende tetliste da Fossekallen hadde sin første dag ved Vågård ved Hensmoen. Det ble utrolig mye bomming  på deltakerne i den korte løypa med 18 poster. En av postene ble forresten strøket på grunn av dårlig kartkvalitet. Og det grove kartet må nok ta mye av skylden for mye av bommingen. Løypeleggeren hadde nok lagt postene med for små marginer når kartet var så grovt.
Tre av deltakerne i E-klassen nøyde seg med tre feil og best av disse var Odd Wiik som hadde begge tidspostene riktig i tillegg. De to andre med 14 rett var Odd Håkensen og Thorbjørn Lentz.
8. Kjell Ingvaldsen, 12

I A-klassen med 13 godkjente poster vant Liv Horntvedt med 11 poeng foran Gro Kristin Haug med 9 poeng og Margaretha Stålnacke med 8 poeng.

Konkurransen fortsetter i morgen og det er best sammenlagt som teller.

søndag 10. august 2014

Vetle vant Mjøs-O, Lars J. dag 2

Igjen kunne løypelegger Geir Myhr Øien by på et meget godt kart og fine løyper da dag 2 i Mjøs-O ble avviklet i nærheten av Dal. Denne gangen var konkurranseområdet lagt til et nedlagt grustak som var spekket med gode preo-oppgaver. Av de 36 som stillte opp i E-klassen var det fem deltakere som klarte alle de 20 utfordringene. Best av disse var Lars Jakob Waaler som hadd 10 sekunder på tidspostene, fem sekunder raskere enn toeren Michael Johansson. Michael har tidligere i år tatt gull både i EM og VM i Para-klassen.  Øvrige med fullt hus var Eva Bjørkman, Widar Taxth Løland og Erik Lundkvist.
I A-klassen var det to på 12 poeng. Gerd Yttervik vant foran Tor Strand.

Sammelagt
Sammenlagt etter to dager var det tre utøvere som sanket sammen 43 poeng og tre utøvere med 42 poeng.
Lørdagens vinner Vetle Rud Bråten var helt suverent best på tidsposter og tok hjem seieren selv om det ble 6. plass i dag. Michael Johansson og Erik Lundkvist var de andre to på 43 poeng. Bare et poeng bak finner vi Erik Stålnacke, Widar Taxth Løland og Lars Jakob Waaler.
I A-klassen gjorde dagens seier at Gerd Yttervik også gikk til topps sammenlagt. Men Margareta Stålnacke hadde samme poengsum, men dårligere tid.

Resultater

Bosses blogg

lørdag 9. august 2014

Topp løyper og kart i Mjøs-O

Første dagen av Mjøs-O var lagt i et spennende terreng sør for Harasjøen i Stange. Arrangementet er et samarrangement mellom Eidsvoll OL og OL Vallset/Stange. Løpsleder var Egil Sønsterudbråten og hanvar også kontrollør sammen med Odd Håkensen. Men disse må ha hatt en lett jobb for løypelegger Geir Myhr Øien hadde gjort en meget god jobb. Kartet hadde han nesten tegnet fra grunnen av basert på et kommunalt kart og resultatet var utmerket, sjeldent har jeg opplevd at ikke noen hadde noen innvendinger mot karttegningen. Ut fra dette hadde Geir lagt en løype med 24 poster i E-klassen som bød på mange fine utfordringer, især postene som lø på 3-400 meters avstand voldte en del deltakere bry.
Men to deltakere klarte å prikke inn alle de 24 postene. Vetle Rud Bråten og Erik Stålnacke sto for den bragden, men Vetle hadde bare sju sekunder på de tre tidspostene mens Erik brukte 14.
I A-klassen hadde både Per og Margereta Stålnacke 14 poeng av 16 mulige, men Per var raskest på tidspost.

Søndag går andre del i nærheten av Eidsvoll, og som løpsleder sa, i dag var det mye stein, i morgen blir det nesten bare sand. Løypa går rundt i et grustak. Samme løypelegger så det blir nok moro der også.